înapoi la Blog

Elemente de identitate corporativă

Înainte să începem, am dori să vă punem o întrebare: ce credeți că ar trebui să facă un brand pentru a vă face să observați produsul său în fața competitorilor atunci când prețurile sunt aproximativ aceleași și alegerile sunt numeroase?

Luați-vă un moment să vă gândiți la asta.

În acest moment, ne vom adânci în subiectul articolului nostru. Într-un peisaj competitiv, victoria merge către cei care reușesc să creeze o imagine extrem de recunoscută și atrăgătoare. Aceasta este exact ceea ce constituie identitatea corporativă. În acest articol, vom dezvălui ceea ce cuprinde identitatea corporativă, explorându-i elementele și purtătorii.

Ce oferă identitatea corporativă?

Identitatea corporativă a unui brand nu este doar o imagine unică care ajută la atragerea clienților și la ieșirea în evidență în fața competitorilor. Ea ajută la identificarea brandului. Pe scurt, plimbându-vă printr-un supermarket, puteți identifica produsul de care aveți nevoie doar aruncând o privire pe raft - culoarea, logo-ul sau alte elemente grafice vă vor atrage atenția.

Mai mult, identitatea corporativă este o modalitate foarte eficientă de a influența emoțional publicul țintă. Adesea, oamenii fac achiziții pe baza emoțiilor: un exemplu de seamă este atragerea către un produs datorită ambalajului său frumos și vibrant.

Identitatea corporativă ajută la transmiterea eficientă a valorilor, caracterului și viziunii unei companii. În plus, face mult mai ușor de controlat cheltuielile de timp și bani - având o identitate corporativă pregătită, dezvoltarea unui nou ambalaj sau lansarea unei campanii publicitare devin sarcini mai simple.

Photo by: Anna Stepanova

Elemente cheie ale identității corporative

Logo: Unul dintre elementele centrale ale identității corporative a unui brand, care permite publicului să identifice rapid compania.

Marcă de brand: Un simbol grafic, plasat în mod obișnuit lângă sau integrat în numele brandului, poate fi complicat sau simplu.

Elemente grafice: Modele, ilustrații, diverse obiecte geometrice - acestea constituie un set de instrumente folosite pentru a transmite imaginea companiei publicului și pentru a o distinge de competitori.

Fonturi: Un font bun abordează mai multe aspecte cruciale - ajută la accentuarea individualității brandului, menține coerența pe diferite canale de comunicare și poate transmite caracterul brandului publicului.

Purtătorii identității corporative

Purtătorii identității corporative includ obiecte fizice și digitale în care pot fi plasate elementele grafice.

- Documente de afaceri (antete, plicuri, dosare etc.).
- Ambalaje și etichete.
- Materiale publicitare.
- Carti de vizita.
- Site-uri web și aplicații mobile.
- Vehiculele companiei.
- Uniforme angajați.
- Mărfuri.
- Postări pe rețelele sociale.

Lista purtătorilor identității corporative este extinsă, acoperind diferite canale de interacțiune cu publicul. De obicei, ghidurile și brandbook-uri dedica o secțiune acestui subiect, stabilind reguli pentru utilizarea elementelor identității corporative.

Dezvoltarea identității corporative și adaptarea acesteia la purtători este crucială și ar trebui încredințată profesioniștilor experimentați care pot contribui la conturarea brandului, făcând-o să iasă în evidență printre altele.

Hai să ne cunoaștem!

Ai un proiect care te interesează să-l discuți cu noi?
Suntem destul de prietenoși, trimite-ne un mesaj și te

Făcând clic pe acest buton, sunteți de acord cu prelucrarea datelor
cu caracter personal
Thank you! Your submission
has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.